Primii dinți ai bebelușului și reducerea durerilor dentare

De Babysits
5 min citit

Când apar primii dinți ai unui bebeluș? Cum poți ameliora disconfortul dinților și cât durează până apar toți dinții unui bebeluș? Poți citi aici totul despre dinții bebelușului!

Când apar primii dinți de lapte?

În medie, bebelușilor le apar primii dinți atunci când au între 4 și 7 luni. Dacă primii dinți ai bebelușului apar mai devreme sau mai târziu, nu este nevoie să-ți faci griji. Fiecare bebeluș este diferit, deci marja de între 4 și 7 luni este pur și simplu o medie și nu o certitudine. Primii dinți care le apar bebelușilor sunt adesea incisivii din maxilarul inferior. Incisivii din maxilarul superior sunt adesea următorii dinți care apar, iar dinții de lângă aceștia urmează, în general, după.

Cum recunoști că apar dinții de lapte?

Apariția primilor dinți poate fi destul de incomodă și dureroasă pentru copii. Acest lucru se datorează faptului că gingiile lor sunt sub presiune, deoarece dinții de lapte împing în mod natural. Există o mulțime de simptome care te pot ajuta să recunoști simptomele apariției dinților de lapte. Adesea, semnele pot fi faptul că bebelușul plânge foarte mult sau este ușor iritat, începe să saliveze mult sau are gingii umflate, chiar refuză să mănânce sau are un somn agitat. În plus, pot începe să muște totul, să-și frece obrajii sau să-și tragă urechile.

Unii bebeluși suferă chiar de erupții de scutec, creștere a temperaturii corpului/febră sau diaree. Dacă aceste simptome durează pentru o perioadă lungă de timp, este bine să consulți un medic.

first baby teeth

Ce putem face pentru a ameliora durerile dentare?

Desigur, vei dori să faci tot posibilul pentru a ușura durerea asociată apariției primilor dinți ai bebelușului. Există câteva lucruri pe care le-ai putea încerca pentru a ușura durerile dinților:

  • Masează gingiile bebelușului în locul prin care trece dintele.
  • Lasă copilul să muște un inel de dinți. Acest lucru poate ajuta la o ușurare a simptomelor dentare. Există, de asemenea, câteva inele de dinți în zilele noastre care au un element răcoros care poate contribui la ameliorarea disconfortului.
  • Lasă copilul să mănânce fructe reci sau un castravete rece. De exemplu, piure - pentru copiii care nu au vârsta suficientă pentru alimentele solide.
  • De asemenea, poți alege să îi dai bebelușului ibuprofen sau acetaminofen pentru ameliorarea durerii. Dacă faci acest lucru, este înțelept să menții doza mică (o singură doză) și să consulți medicul pediatru.

Cât durează de la primii dinți până când apar toți dinții de lapte?

Copiii au adesea majoritatea sau toți dinții de lapte la aproximativ 3 ani. Adică în jur de 20 de dinți. La început, între 4-7 luni bebelușului îi apar incisivii inferiori. În jurul a 8-12 luni, apar incisivii superiori și restul incisivilor. Între 13-19 luni, molarii frontali încep să apară, urmați de canini în lunile 16-22. În cele din urmă, cei patru molari din spate apar cel mai adesea în jurul lunilor 20-33.

when do the first teeth come in?

Când își pierd copiii dinții de lapte?

Tocmai am aflat că toți dinții de lapte ai copiilor apar până la vârsta de aproximativ 3 ani. Dar, copiii își vor pierde dinții de lapte la schimbul dinților adulți atunci când vor avea aproximativ 6 ani.

Noii dinți împing dinții vechi de lapte, slăbindu-le rădăcinile până când, în cele din urmă, dinții de lapte cad. Apoi, noii dinți de adult vin în locul lor. Majoritatea copiilor își pierd dinții de lapte și au un set complet de dinți adulți până la vârsta de 12 ani.

Măselele de minte pot începe să apară câțiva ani mai târziu. Acest lucru se petrece adesea în jurul vârstei de 18 ani, dar se poate întâmpla mult mai târziu în viață, sau, uneori măselele de minte nu apar niciodată!

adult teeth kids

Cât de des ar trebui să-i speli dinții copilului?

Când primii dinți apar, poți începe deja să îi speli și îngrijești. Chiar dacă își vor pierde dinții de lapte în câțiva ani oricum, este totuși foarte important să ai grijă de dinții de lapte și igiena orală a copiilor.

Dinții de lapte au un strat de smalț mai moale decât dinții adulți. Datorită acestui fapt, cariile și deteriorarea smalțului se pot întâmpla mai repede. Și, dacă un copil își pierde dinții de lapte prea devreme sau nu practică o igienă orală bună, acest lucru poate cauza probleme la apariția dinților adulți.

How to care for your child’s baby teeth?

Odată ce apar, este foarte important să ai grijă de dinții de lapte ai copilului tău. Deci, iată câteva sfaturi!

  • Folosește doar pastă de dinți adecvată vârstei copilului.
  • Folosește o periuță de dinți specială potrivită vârstei copilului. (Cu cât este mai moale, cu atât mai bine.)
  • Periază-i dinții 1 dată pe zi până la vârsta de 2 ani.
  • Spală dinții de două ori pe zi dacă copilul are 2 ani sau mai mult.
  • Spală-i dinții copilului până la aproximativ 10 ani.

    brushing kids teeth

Alătură-te Comunității de Babysitting!

Inregistreaza-te GRATUIT