DIY pentru copii clima vs vremea

DIY pentru copii clima vs vremea

De Babysits
6 min citit

Cauți o activitate distractivă pentru copii care să îi ajute și să își dezvolte mentalitatea ecologică și să le ofere o mai bună înțelegere a ceea ce înseamnă schimbările climatice? Atunci avem activitatea “do it yourself” perfectă pentru tine! Poți face acest proiect pentru a înțelege diferența dintre Climă și Vreme. Trebuie doar să urmezi acești pași simpli.

Acest proiect de lucru manual este potrivit pentru copii de toate vârstele și oferă un mod distractiv și unic de a le decora camera. Este, de asemenea, un proiect perfect de făcut în timp ce faci babysitting!

Ce veți învăța tu și familia ta din această activitate?

În zilele noastre, este foarte des întâlnită confuzia între conceptele de climă și vreme, până la punctul în care mulți oameni cred că sunt exact același lucru. Adevărul este că nu sunt identice, de fapt, ele se referă la două fenomene complet diferite. În acest articol vom aborda diferențele dintre climă și vreme într-un mod simplu, astfel încât să îți poți ajuta copilul, sau copilul de care ai grijă, să înțeleagă mai bine acești doi termeni. Apoi, îți propunem o activitate fantastică pentru ca tu să poți pune în practică ceea ce ai învățat cu copiii, nu o rata!

Pentru a înțelege concepte complexe, cum ar fi schimbările climatice, este foarte important să înțelegem ce este clima.

Diferențele dintre climă și vreme - explicație

Termenii de vreme și climă nu pot fi folosiți interschimbabil, deoarece există o diferență fundamentală între ei: sfera temporală, adică durata sau intervalul de timp al fiecăruia dintre ei.

Vremea se referă la condițiile atmosferice, adică temperatura, umiditatea, precipitațiile etc., la un moment și într-un loc dat. În conversațiile noastre zilnice ne referim de obicei la vreme. De exemplu, atunci când spunem că mâine va fi soare, înnorat sau furtună, ne referim la vreme și nu la climă.

Clima, pe de altă parte, reprezintă media temperaturilor zilnice, a precipitațiilor etc. dintr-un anumit loc, pe o perioadă lungă de timp, de obicei peste 30 de ani. Conceptul de climă ne permite să studiem vremea dintr-o anumită regiune timp de cel puțin 30 de ani și, prin urmare, să înțelegem cum sunt anotimpurile în fiecare parte a lumii. Datorită acestor analize pe termen lung, putem face diferența între climate, cum ar fi cel ecuatorial, tropical, deșertic, de stepă, subtropical, mediteranean, maritim, continental și polar.

Astfel, atunci când vorbim despre schimbările climatice, luăm în considerare înregistrările și datele colectate de-a lungul mai multor ani.

Ce este vremea

Clima a fost studiată în profunzime încă din cele mai vechi timpuri, deoarece cu cât cunoștințele noastre despre aceasta sunt mai vaste, cu atât putem înțelege mai bine vremea și o putem prezice cu mai multă precizie. Capacitatea de a prezice vremea a fost întotdeauna foarte importantă pentru oameni, și încă mai este până în ziua de azi.

Ceas meteorologic pentru măsurarea vremii
Vom crea un ceas meteorologic cu ajutorul căruia copiii voștri pot înțelege conceptul de vreme sau timp atmosferic, pur și simplu uitându-se pe fereastră și analizând cum este vremea la un moment dat!

Pentru a crea ceasul ai nevoie de:

Printează cele două pdf-uri. Unul conține ceasul și săgeata acestuia, iar celălalt elementele care descriu vremea, cum ar fi soarele, norii etc.

Printează șabloanele de aici:

weather vs climate craft for kids

  • Foarfecă
  • Lipici
  • Hârtie
  • Markere colorate
  • O frânghie pentru a-l atârna în cameră

Pasul 1
Începe prin a colora elementele care reprezintă vremea, adică soarele, norii etc. Colorează și săgeata cu care copiii vor indica cum este vremea la un moment dat. Noi am vopsit-o în roșu, dar nu ezitați să folosiți culorile voastre preferate.

Weather vs Climate DIY

Pasul 2
Acum este momentul să începi să decupezi! Sub supravegherea unui adult în permanență, deoarece foarfecele pot fi periculoase. Decupează elementele care reprezintă vremea, cercul, săgeata și voilà!

Weather vs Climate

Pasul 3
Acesta este momentul în care asamblăm ceasul nostru meteo. Cu ajutorul unui stick de lipici, lipește fiecare element pe una dintre secțiunile ceasului până când acesta este completat.

Weather vs Climate

Pasul 4
Acum trebuie să adăugăm săgeata la ceas. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de o bucată de hârtie dreptunghiulară cu o lungime de cel mult 3 centimetri, precum cea pe care o poți vedea în imagine.

Weather vs Climate

Acum ruleaz-o! Transform-o într-o rolă de hârtie - cu cât este rulată mai strâns, cu atât mai bine. Pentru a-și păstra forma, aplică pe ea puțin lipici.

Weather vs Climate

Pasul 5
Fă o gaură în săgeată și încă una în centrul ceasului. Așează hârtia rulată în centru și, surpriză! Acum săgeata se poate roti pentru a arăta spre diferitele tipuri de vreme.

Weather vs Climate

Pasul 6
Adaugă frânghia pentru ca copiii tăi sau copiii de care ai grijă să își poată agăța creațiile fantastice în camerele lor. De acum încolo nu vor uita niciodată care este vremea! Și vor putea să o descrie ca niște mici experți.

Weather vs Climate

Sperăm că ți-a plăcut proiectul nostru cu ceasul meteo! Dacă ai realizat acest DIY, ne-ar plăcea să îl vedem!

Nu uita să-l împărtășești cu noi pe Facebook și Instagram la @babysits.

Ai dori să vezi mai multe activități pentru copii cu teme legate de climă și mediu? Consultă experimentele noastre științifice și alte activități și proiecte de lucru manual!

Alătură-te Comunității de Babysitting!

Inregistreaza-te GRATUIT