Escroci, fraude și comportament suspect

Escroci, fraude și comportament suspect

Deși avem măsuri de siguranță pentru a ne proteja membrii, este totuși important să fim atenți ori de câte ori întâlnim și comunicăm cu oameni prin internet.

Următoarele sfaturi de siguranță pe internet vă pot ajuta să vă protejați de potențialii escroci sau de comportamente suspecte.

  1. Nu oferi informații despre tine altor membri pe care nu îi cunoști bine sau în care nu ai încredere. Fiți atenți la informațiile personale, cum ar fi detaliile pașaportului, adresele de e-mail, numerele de telefon, CV-urile etc.
  2. Dacă ești abordat de o organizație, ar trebui mai întâi să afli mai multe despre ei. Dacă nu reușești să găsești informații, atunci ar trebui să fii atent la potențiale fraude.
  3. Nu transfera niciodată bani către o persoană pe care nu ai întâlnit-o și nu accepta niciodată bani de la cineva înainte ca jobul de babysitting să se încheie. În acest caz, este aproape întotdeauna vorba de o înșelătorie.
  4. Ferește-te de poveștile duioase. Un exemplu ar fi o poveste despre un partener decedat. Adesea escrocii pot folosi aceste tipuri de povești pentru a încerca să se joace cu emoțiile tale și să te convingă să transferi bani.
  5. Întâlniți-vă întotdeauna în persoană înainte de prima rezervare. Asigură-te că întâlnirea introductivă se desfășoară într-un loc public. Dacă nu ai încredere în situație, poți pleca cu ușurință.
  6. Fiți suspicios când un membru sună anonim sau cu un număr de telefon străin. Majoritatea membrilor au un număr de telefon local.
  7. Nu transfera bani prin aplicații de plată necunoscute. Escrocii folosesc adesea aplicații falsificate care duc la o pagină falsă pentru a afla detaliile bancare ale victimelor.
  8. Nu accepta niciodată un job de la o persoană pe care nu ai întâlnit-o. Familiile adevărate vor dori să se întâlnească cu tine mai întâi și să te intervieveze în persoană înainte de a te angaja.
  9. Nu plăti niciodată pentru o verificare de fond și nu utiliza un serviciu de verificare de fond necunoscut. Se poate ca în spatele acestor servicii să fie escroci care să îți fure banii sau, în cel mai rău caz, informațiile personale.
  10. Crede în instinctele tale. Dacă ceva pare prea frumos pentru a fi adevărat, este. Dacă mai aveți îndoieli cu privire la autenticitatea persoanei, nu ezitați să ne contactați. Ne-ar face plăcere să aruncăm o privire la profilul membrului pentru dvs. și să vă oferim câteva sfaturi.

Suspectați fraudă sau comportament suspect?

Dacă bănuiți o fraudă sau vedeți ceva suspect, raportați-ne imediat. Vom investiga și, dacă este necesar, vom bloca contul de membru.

Vă sfătuim să depuneți întotdeauna un raport la poliție atunci când bănuiți că sunteți victima unei fraude de identitate.

Serviciu clienți